Hadd szóljon!

Operettvarázs a palotában

Pazar palotakoncertre kerül sor június végén a Kincses városban. Helyszíne természetesen a PALOTA: azaz a város egyik legszebb, legreprezentatívabb épülete, a Bánffy-palota.

Egy estén át az operettvilág pozitiv kisugárzása, hangulata, jókedve, eleganciája uralkodik majd a Bánffy-palota udvarán: a „nagyérdemű” köztudottan rajong az operettért, ám a palotaudvar hangulata, a szebbnél szebb ruhaköltemények, s a műfaj eredendő vidámsága együttesen szinte biztosan pozitív töltetet ad majd az első kolozsvári Palotakoncertnek.
A szervezők nevében Plesa Róbert, a Kolozsvári Magyar Opera énekművésze emlékezetes estét, az operettműfaj hamisítatlan varázsát, illetve a népszerű operett „slágerek” mellett újdonságokat is ígér a hallgatóságnak a palotakoncerten, amelyet a hagyományteremtés szándékával szerveznek, abban a reményben, hogy az első palotakoncertet a jövőben továbbiak követik majd.

Operettslágerek és ruhaköltemények

Tiz énekművész, négy táncospár, 12 tagú kamarazenekar szórakoztatja majd a hallgatóságot június 29-én. Azt azonban, hogy hány ruhakölteményben gyönyörködhet a közönség nem lehet a közreműködők számából kikövetkeztetni, ugyanis az ilyen jellegű rendezvényeken iratlan szabály az, hogy a hallgatóság változatos látványban gyönyörködhessen.
A palotakoncerten a palotahölgyek egyike Székely Zsejke lesz, aki elmondta: minden fellépésén ugyanazzal az izgalommal és felkészültséggel lép a hallgatóság elé, ruháinak száma azonban – művésztársaihoz hasonlóan – attól függ, hogy hány operettrészletben lép majd fel.

 

A csapatszellem is tökéletes

 

Kerekes Bálint a szervezők nevében elmondta: közel egy éve folynak az előkészületek a palotakoncert megvalósítása érdekében. Iyen nagyszabású koncert szervezésében eddig még nem volt tapasztalatuk, de a szervezők között a csapatszellem töretlenül optimális.

 

A palota tárt kapukkal vár

A Bánffy-palotában „tárt kapukkal” fogadták a projektet, a közreműködő művészek pedig (akik között ott van a ma már nemzetközi hírű Kele Brigitta is), első perctől lelkesedtek a palotakoncertért. A program keretében a tánccal is bőkezűen bánnak majd (koreográfia Jakab Melinda), az pedig, hogy a zenekar karmester nélkül játszik fokozza a művészi teljesítményt. Plesa Róbert úgy véli: siker esetén jövőre több műfaj is bekerülhet a Palotakoncert műsorába.

 

Plesa Róbert élményteli estét ígér

Plesa Róberttel együtt reméljük mi is, hogy az operett közismert vidámsága az időjárást is jókedvre hangolja, és szép idő is kényezteti majd az első kolozsvári palotakoncert közreműködőit és hallgatóságát. Ha mégsem így történne, és nem ússzuk meg szárazon? A szervezők erre is gondoltak: ez esetben a Palotakoncertet június 30-án este hallgathatjuk meg.

 

Szerkesztő-riporter: Benkő Judit

Articol editat de benko, 22 június 2018, 12:57 / actualizat: 3 július 2020, 11:49

Operettparádé: Velencei éjszaka (előzetes)
Estély szombat, 3 október 2015, 13:52

Operettparádé: Velencei éjszaka (előzetes)

A „lagúnák királynője” mindig is mágneses erővel vonzotta az odalátogatót. Mi elsősorban Urbino herceg fényes bankettje, a...

Operettparádé: Velencei éjszaka (előzetes)