Hadd szóljon!

Segítőkész hegedűszó: Mága Zoltán Kolozsváron

Hegedült a világ legnagyobb koncerttermeiben: megtapsolták például a Carnegie Hallban és a bécsi Musikvereinban.

Tizedik alkalommal kezdte grandiózus Újévi koncerttel az esztendőt és másodszor indította útjára a 100 Templomi Koncert elnevezésű jótékony célú sorozatot.
Ennek keretében érkezett Kolozsvárra Mága Zoltán. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett Prima Primissima- díjas művész jótékonysági koncertjén alig-alig lehetett beférni a Szent Mihály templomba. Az előadás kezdete előtt a percekig tartó taps Horváth Annának szólt: így fejezte ki a hatalmas tömeg együttérzését Kolozsvár volt alpolgármesterével.
Kolozsvári fellépésével a „szeretet hegedűseként” is emlegetett világhírű virtuóz a Yuppi Tábormozgalom Egyesületet támogatta, és a Szent Mihály-templom felújításához is hozzájárult. A nagysikerű koncertet követően, rengetegen vásároltak CD-t és DVD-t, Mága Zoltán türelmesen dedikált, szelfizett  rajongóival, s a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című albumának egy példányával a Kolozsvári Rádió hallgatóit is megajándékozta.

„A szívem azt diktálta, hogy Liszt ferenctől, Kodály Zoltántól és Bartók Bélától is eljátsszak gyönyörű szép magyar műveket. Szerte a világban nagyon sok felkérésünk van, de ilyen fantasztikus magyar emberek előtt játszani felemelő érzés és számomra nagyon fontos hogy segítünk: kiállunk egy nemes cél érdekében. Ennél nagyobb dolog nem kell a világon.”

 

 

 

„Egy határ nem választhatja szét a magyarokat”– mondotta a koncerten Mága Zoltán, aki azt is elárulta: bízik abban, hogy a második alkalommal startoló 100 Templomi Koncert– sorozat előadásaival is sok bajba jutott embertársán tud majd segíteni.


Riporter: Benkő Judit

Fotók: Horváth László

Articol editat de benko, 27 március 2018, 19:33 / actualizat: 5 július 2020, 16:36

Operettparádé: Velencei éjszaka (előzetes)
Estély szombat, 3 október 2015, 13:52

Operettparádé: Velencei éjszaka (előzetes)

A „lagúnák királynője” mindig is mágneses erővel vonzotta az odalátogatót. Mi elsősorban Urbino herceg fényes bankettje, a...

Operettparádé: Velencei éjszaka (előzetes)